Új “rovat” és ebook tervek

Létrehoztam egy új “rovatot” a blogon, amely a Letöltések fül alatt érhető el. Nem meglepő módon itt összegyűjtve találjátok a rabbitblog letölthető anyagait, így pl. a méltán népszerű Rabbit desktopot, a Facebook (és iWiW) hirdetésekről szóló dokumentumot, illetve egy, a hazai piacról szóló kérdés&válasz dokumentumot, mely ugyanazt a kérdéssort tartalmazza, mint a külföldi piacok sorozat (angol nyelven).

Az új rovatba az ingyenes letöltések mellett fizetős ebookokat is tervezek elhelyezni, melyek az online médiatervezés, kampány értékelés stb. tudnivalóit foglalják össze, amolyan “tananyag” jelleggel. Ezek a tartalmak részben a rabbitblog eddig megjelent írásain alapulnak majd, de minden esetben tartalmazni fognak máshol el nem érhető elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

A fizetős ebookokkal kapcsolatban vegyes visszajelzéseket kaptam, valaki szerint jó ötlet és ha az “álszakemberekét” viszik, mint a cukrot, akkor az enyémet is fogják, valaki szerint viszont kevéssé valószínű az akció sikere. A magam részéről úgy vagyok vele, hogy úgyis van kedvem ilyen anyagokat készíteni, így egy próbát mindenképp megér, még ha biztos is, hogy nem ebből fogok meggazdagodni =:)

Te mit gondolsz erről?

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!

Kövesd a Rabbitblogot Facebookon, vagy iratkozz fel az rss/email értesítőre!

“Új “rovat” és ebook tervek” bejegyzéshez 17 hozzászólás

  1. Kíváncsian várom a fejleményeket. :) Bármennyit és kérsz az anyagokért, ha már lesz, aki fizet, később könnyebb kalibrálnia az árakat. :)

    Most eszembe jutott az is, milyen lenne egy fizetős webes streamben folytatni online tanácsadást. LiveJasmin New Media hardcore, az igazi profiknak! :))))))

  2. Nekem is eszembe jutott már ilyen webináros tanácsadás :) De egyelőre örülök, hogy sikerült megoldást találni az ebook letöltéshez, már ez is túlmutat a technikai felkészültségemen =:)

  3. A fizetős ebook azért veszélyes, mert 1) irritálod vele a fizetni nem akaró látogatóidat 2) úgyis minden ismerősöd megpróbálja ingyen elkunyerálni.

    Inkább kösd regisztrációhoz az ingyenes anyagok letöltését (nem a blogot!) és küldj a feliratkozott embereknek emailben ajánlatot a fizetős cuccokra!

  4. @pollner Köszi a tippet, bár szerintem nincs elegendő ingyenes letöltés ahhoz, hogy érdemes legyen beregisztrálni.

    Remélem, hogy keveseket fog irritálni a fizetős letöltés. Valószínűleg azokat, akik ezeknek az anyagoknak egyébként sem tartoznak a célcsoportjába. De őket akkor sem foglalkoztatná a téma, ha ingyenesen elérhető lenne, mert nincs szükségük erre a fajta ismeretanyagra.

    Én többször vásároltam már ebookot (blogról is), és úgy gondolom, hogy ennyit megérdemel a szerző már csak azért a munkáért is, amit az amúgy ingyenes anyagokba belepakol.

  5. Szerintem jó ötlet, csak ne fizetős ebook legyen a gyűjtőnevük, megnevezésük. Elemzés, piacismertető…

  6. @zRg Payloadzon és Paypalen keresztül fog menni a fizetés, de igény esetén akár paperbacket is kapsz kézzel írt számlával ;)

  7. Nem egészen értem ezt az óvatoskodást, meg irulás-pirulást a fizetős ebookok körül…
    Ez egy ilyen, az interneten működő üzleti modell és az infotermék biznisz igenis jó biznisz. Csak ugye azt kell tudi, hogy kitől és mit vesz eg az ember. :)

  8. Hát az óvatoskodást én értem. A legtöbb ilyen kvázi tanácsadó a nagy semmit árulja. Semmi tény, gyakrolati info vagy konkrét tanács egyes szegmenseknek. Hanem ilyen szlogenek vannak: tudja meg, hogyan lehet milliomas, tegye sikeresség cégét, keressen 10 100 123 Ft egy nap alatt, a passzív jövedelem a legkényelmesebb pénzkereset-miért maradna ki belőle?, stb. :).

    Ebben a blogban vannak hasznos dolgok, így szerintem jól is elsülhet. Bár aki már vett egy “milliomosképző” e-bookot és nem jött be neki a dolog az nem tudom, hogy vesz-e ilyen terméket többet :(

  9. Hát pedig ahogy látom már szinte már már ez az alap (hogyan legyél 1 perc 23 mp alatt milliomos:)-persze most kicsit kisarkítva a dolgot ) amit igérnek vagy csak én bukkanok ilyenekre :) Remélem azért nem így van és tévedek. Én bízom benne, hogy szakmailag hasznos e-booknak is lesz keresete. Egyébként a “csodát és egyben milliókat” igérő tanácsadókról szívesen olvasnák itt egy írást :)

  10. Hát, ezzel kapcsolatban inkább magamban tartom a véleményem, különösen, hogy egyik ilyen “guru” anyagát sem vásároltam meg. Sikítva menekülök az ilyen oldalakról :)

    Első körben valami olyasmit szeretnék, mint A reklám helye c. könyv, csak kicsit gyakorlatiasabbat.

Ne tartsd magadban a véleményedet!